Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Καραβίδες Ψητές


Αγοράζουμε μεγάλες καραβίδες, ή γαρίδες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες, και τις πλένουμε.  Αν θέλουμε αφαιρούμε τα κεφάλια τους, καλύτερα όχι.
Ετοιμάζουμε το μέρος που θα τις ψήσουμε.  Χρειαζόμαστε μία σχάρα, και το ανάλογο ταψάκι από κάτω της, στο οποίο θα έχουμε βάλει αρκετό νεράκι.
Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι πάνω στις καραβίδες, ή στις γαρίδες μας, και τις ψήνουμε.  Δεν θέλουν πολλή ώρα.  Να αλλάξουν χρώμα, και λίγα λεπτά ακόμη, είναι έτοιμες. 

Τις βγάζουμε, και τις σερβίρουμε σε πιατέλα.  Είτε σαν μεζεδάκι για ουζάκι, ή κρασάκι.  Με μπόλικο λεμονάκι στιμμένο.  Κόβουμε και φετούλες λεμονάκι και τοποθετούμε επάνω και γύρω στην πιατέλα.
ΚΑΛΗ  ΟΡΕΞΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου