Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ντάκος Κρητικός



Υλικά:

Κρίθινα παξιμάδια, 2-3 ντομάτες φρέσκιες, 1 κρεμμύδι, τυρί φέτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελιές

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε λίγο τη βρύση και περνάμε από κάτω τα παξιμάδια για λίγα δευτερόλεπτα!  Να μη μουσκέψουν πολύ, να μη γίνουν νιανιά, αλλά ούτε και να είναι τελείως ξύλα!  Τα βάζουμε είτε σε ατομικά πιατάκια το καθένα, είτε σε πιατέλα!  Τους ρίχνουμε λαδάκι με το ροΐ μας, να πέφτει σταγονίτσα σταγονίτσα, και μετά αλατάκι, πιπεράκι και ριγανίτσα! 
Τρίβουμε στο μπλεντεράκι μας τις ντοματούλες και το κρεμμύδι, να γίνουν πολτός, και βάζουμε μια στρώση από αυτό το μίγμα πάνω στους ντάκους μας!  Ρίχνουμε πάλι ελάχιστο λαδάκι με ροΐ, αλατάκι, πιπεράκι, ριγανίτσα! 
Τώρα τρίβουμε στα δάχτυλά μας τυρί φέτα, και το βάζουμε από πάνω!  Αλάτι δεν χρειάζεται τώρα!  Λίγο πιπεράκι μπορούμε να προσθέσουμε, ειδικά αν μας αρέσουν πικάντικα, και αρκετή ριγανίτσα! 
ΚΑΛΗ  ΜΑΣ  ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου