Πριν αρκετά χρόνια ήμασταν σε μια Ταβέρνα στην Πάρνηθα νομίζω, και μας έφεραν μπριζόλες, τόσο μαλακές, που όλοι νομίζαμε πως ήταν Χοιρινό Φιλέτο, ενώ ο Ψήστης επέμενε ότι ήταν απλή Μοσχαρίσια.
-"Άντε θα σας πω το μυστικό μου, επειδή σας συμπάθησα!" μας είπε.
-"Το μυστικό είναι μισή ώρα πριν το ψήσιμο, να βουτάς τις μπριζόλες σε CocaCola. Αυτό είναι." Δεν ξέρω οι άλλες νοικοκυρές που ήταν παρούσες τι έκαναν, αλλά εγώ από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα αυτό κάνω. Μάλιστα το έχω επεκτείνει λιγάκι. Δηλαδή: Σε όλα τα ψητά. Έχω το Ρομπότ, και ψήνω 3 και 4 φορές την εβδομάδα. Το γυάλινο με το μοτέρ από πάνω, όχι τον ατμομάγειρα όμως. Το άλλο.
Βάζω στο ρηχό ταψάκι τις μπριζόλες, ή τα μπούτια κοτόπουλου, ή τα σνίτσελ, ή τα παϊδάκια, ή το ψάρι, πλυμένα, στραγγιγμένα, και από πάνω τους ρίχνω την Κόκα Κόλα. Αρκετή. Την βλέπετε και αφρίζει λίγο πάνω στο κρέας. Μετά ρίχνω με την αλατιέρα το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ή το δικό μου μπαχαρικό που φτιάχνω και τα έχει όλα αυτά έτοιμα, μπόλικη ρίγανη, λάδι με το ειδικό πώμα από πάνω που το ρίχνει λίγο-λίγο, και τα βάζω στο φουρνάκι. Στη δυνατή θερμοκρασία. Σε δέκα λεπτά έχει μοσχομυρίσει ο κόσμος. Έχουν ψηθεί από τη μία πλευρά. Τα γυρίζω για 5 λεπτά και από την άλλη, και είναι έτοιμα.
Τα ξεκοκαλίζω, τα κόβω μικρά κομμάτια, τους ρίχνω τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψάκι από την Κόκα Κόλα και το λάδι, και μπόλικο λεμόνι, και τα ζουζούνια μου .... απολαμβάνουν! Έχει τη γλυκιά γεύση της Κόκα Κόλας, και την ξινή του λεμονιού, είναι απίθανο ότι και να φτιάξεις μ΄ αυτό τον τρόπο. Φροντίζω να έχω πάντα Κόκα Κόλα. Το τελευταίο μπουκαλάκι το φυλάω γι΄ αυτόν το λόγο. Αλλά έχω δοκιμάσει και με Σπράιτ και με πορτοκαλάδα. Είχε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Πειραματιστείτε!....
-"Άντε θα σας πω το μυστικό μου, επειδή σας συμπάθησα!" μας είπε.
-"Το μυστικό είναι μισή ώρα πριν το ψήσιμο, να βουτάς τις μπριζόλες σε CocaCola. Αυτό είναι." Δεν ξέρω οι άλλες νοικοκυρές που ήταν παρούσες τι έκαναν, αλλά εγώ από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα αυτό κάνω. Μάλιστα το έχω επεκτείνει λιγάκι. Δηλαδή: Σε όλα τα ψητά. Έχω το Ρομπότ, και ψήνω 3 και 4 φορές την εβδομάδα. Το γυάλινο με το μοτέρ από πάνω, όχι τον ατμομάγειρα όμως. Το άλλο.
Βάζω στο ρηχό ταψάκι τις μπριζόλες, ή τα μπούτια κοτόπουλου, ή τα σνίτσελ, ή τα παϊδάκια, ή το ψάρι, πλυμένα, στραγγιγμένα, και από πάνω τους ρίχνω την Κόκα Κόλα. Αρκετή. Την βλέπετε και αφρίζει λίγο πάνω στο κρέας. Μετά ρίχνω με την αλατιέρα το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ή το δικό μου μπαχαρικό που φτιάχνω και τα έχει όλα αυτά έτοιμα, μπόλικη ρίγανη, λάδι με το ειδικό πώμα από πάνω που το ρίχνει λίγο-λίγο, και τα βάζω στο φουρνάκι. Στη δυνατή θερμοκρασία. Σε δέκα λεπτά έχει μοσχομυρίσει ο κόσμος. Έχουν ψηθεί από τη μία πλευρά. Τα γυρίζω για 5 λεπτά και από την άλλη, και είναι έτοιμα.
Τα ξεκοκαλίζω, τα κόβω μικρά κομμάτια, τους ρίχνω τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψάκι από την Κόκα Κόλα και το λάδι, και μπόλικο λεμόνι, και τα ζουζούνια μου .... απολαμβάνουν! Έχει τη γλυκιά γεύση της Κόκα Κόλας, και την ξινή του λεμονιού, είναι απίθανο ότι και να φτιάξεις μ΄ αυτό τον τρόπο. Φροντίζω να έχω πάντα Κόκα Κόλα. Το τελευταίο μπουκαλάκι το φυλάω γι΄ αυτόν το λόγο. Αλλά έχω δοκιμάσει και με Σπράιτ και με πορτοκαλάδα. Είχε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Πειραματιστείτε!....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου