Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κλέφτικο




Υλικά

Ντομάτες ροδέλες
Κρεμμύδι ροδέλες
Καρότο ροδέλες
Πατάτες σε κομμάτια
Αρνί, προβατίνα, ζυγούρι σε κομμάτια!
Βούτυρο
Αρκετές σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
Λαδόκολλα για το τύλιγμα!

Εκτέλεση!

Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ριγανίζουμε το κρέας.  Παίρνουμε λαδόκολλα, και βάζουμε ένα κομμάτι κρέας, μία φέτα ντομάτα, μία φέτα κρεμμύδι, ένα-δύο καροτάκια, μία-δύο πατάτες, μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο, μία σκελίδα σκόρδο.  Αλατοπιπερώνουμε πάλι, κλείνουμε σφιχτά την λαδόκολλα, και τη δένουμε με βαμβακερό σπάγκο, όχι νάιλον γιατί ο νάιλον σπάγκος θα καεί!  Φτιάχνουμε έτσι 5-6 πουγκιά, και τα βάζουμε στη γάστρα. Τα βάζουμε πάνω στη σχάρα της, και κάτω ρίχνουμε νεράκι για να μην καεί η γάστρα!  Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες. 

Μπορούμε να βάλουμε τα υλικά σε μία μεγάλη λαδόκολλα, και να την δέσουμε, όχι σε 5-6 πουγκιά.  Όπως θέλει κανείς! 

Αν θέλουμε να ξεροψήσουμε το φαγητό και να το ροδίσουμε, το αδειάζουμε μετά τις 2 ώρες ψησίματος σε ταψάκι, και ψήνουμε λίγο ακόμη.  Σε 15 λεπτά ροδίζει, γίνεται τέλειο!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου