Γεια σας! Τι κάνετε;
Να κάνουμε Φακές σήμερα;
Θα χρειαστούμε: Μισό κιλό Φακές ή ψιλές ή χοντρές, όποιες μας αρέσουν! Ένα μεγάλο κρεμμύδι, 2-3 σκέλιδες σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας ή μισό πουμαρό, 3 φύλλα δάφνης, μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, Οικολογικό αλάτι!
Σε μια λεκανίτσα ανοιχτού χρώματος, ή σε ταψάκι βάζουμε τις φακές μας, και σε δωμάτιο με πολύ φως, τις καθαρίζουμε από τυχόν σκουπιδάκια, ή πετρούλες! Σε μια μεγαλούτσικη λεκανίτσα τις πλένουμε τέσσερα νερά τουλάχιστον! Μέχρι το νερό να βγαίνει ολοκάθαρο!
Βάζουμε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει, και τις ρίχνουμε μέσα πριν βράσει το νερό! Τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά! Τις σουρώνουμε, και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι!
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας! Το ίδιο και το σκόρδο! Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, μαζί με λίγο νεράκι, και ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το σκόρδο! Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά, και να μαλακώσουν, όχι να τσιγαριστούν!
Ρίχνουμε και τις φακές, και ανακατεύουμε! Αφήνουμε λίγο, να σωταριστούν! Διαλύουμε τον πελτέ σε νεράκι, ή ρίχνουμε το πουμαρό στην κατσαρόλα! Προσθέτουμε και αρκετό νεράκι, γιατί θα το πιουν! Όχι πάρα πολύ όμως! Καλύτερα ένα ποτήρι τώρα, και αργότερα κι άλλο! Ξεπλένουμε και τα δαφνόφυλλα, τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα!
Τις αφήνουμε να βράσουν! Αν είναι βραστερές, σε μισή ώρα είναι έτοιμες! Αν δεν είναι, θέλουν μία ώρα!
Βγάζουμε λίγες σε ένα πιάτο και δοκιμάζουμε! Αν έχουν μαλακώσει σβήνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε επάνω! Αν έχουν χυλώσει πολύ και τις θέλουμε πιο νερουλές, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι, όσο μας αρέσει, και τις αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις ακόμη! Τώρα στο τέλος προσθέτουμε και λίγο οικολογικό αλατάκι, ξαναδοκιμάζουμε, και είμαστε έτοιμοι!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου