Παίρνουμε μύδια είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα, και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό για να τα καθαρίσουμε.
Έχουν άμμο! Τα ξύνουμε απ' έξω, τα πλένουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας, σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, ανάλογα με την ποσότητα των μυδιών.
Βάζουμε σε κρύα κατσαρόλα, 1 κουτ. γλ. Μουστάρδα, 1 νεροπότηρο Κρασί, είτε άσπρο είτε μπρούσκο, 1/2 κουτ. σούπας αλεύρι, με προσοχή να μη σβολιάσει, και ανακατεύουμε.
Ανάβουμε το μάτι σε μέση θερμοκρασία.
Το αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά, και ρίχνουμε μέσα τα μύδια, πλυμένα, καθαρά, είτε είναι φρέσκα, είτε κατεψυγμένα.
Αυτά, τα μύδια, πρέπει να ανοίξουν τώρα.
Τα αφήνουμε 10 λεπτά με το ρολόι στη φωτιά, και τα σβήνουμε με 1/2 ποτηράκι ούζο.
Τα κατεβάζουμε, και ξεχωρίζουμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και τα πετάμε. Όσα δεν έχουν ανοίξει μάλλον είναι χαλασμένα! Ας μη το ρισκάρουμε, καλύτερα!
Τα κατεβάζουμε, και ξεχωρίζουμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και τα πετάμε. Όσα δεν έχουν ανοίξει μάλλον είναι χαλασμένα! Ας μη το ρισκάρουμε, καλύτερα!
Είναι μπεκρή μεζές, αλλά σερβίρεται και με ριζάκι, με πέννες, με τηγανητές πατάτες, ή πατάτες φούρνου.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου