Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μπριζόλες με Τεκίλα αλα Νικολίνος


Αν θέλουμε να φάνε 4 άτομα, παίρνουμε 4 μπριζόλες.  Καλύτερα χοιρινές. 
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα 1/2 φλιτζάνι Τεκίλα, 1 κουτ. γλ. Πιπέρι, 2 κουτ. σούπας ξυσμένη φλούδα λεμονιού στον λεπτό τρίφτη, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στο ειδικό εργαλείο, 1/2 κουτ. γλ. Αλάτι.
Τα ανακατεύουμε όλα αυτά, βάζουμε τις μπριζόλες μέσα, σκεπάζουμε το σκεύος, και το αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα, ετοιμάζουμε την φωτιά, και βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα.  
Τις ψήνουμε 12 λεπτά από την πρώτη πλευρά.  Όταν ψηθούν, τις γυρίζουμε και από την άλλη, αφού τις έχουμε αλείψει με το μίγμα των υλικών που περίσσεψε.  
Δοκιμάζουμε αν είναι καλές στο αλάτι, και μετά σερβίρουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου