Να κάνουμε σήμερα Σουβλάκια;
Φτιάχνουν σε κάθε γωνία, αλλά αλλιώς είναι να τα κάνετε
μόνοι σας. Θα καμαρώνετε.
Ετοιμάζουμε πρώτα πρώτα τα μπιφτεκάκια. Όπως είπαμε στην Συνταγή "Μπιφτέκια με Πατάτες φούρνου". Τα έχουμε έτοιμα στην Κατάψυξη, και βγάζουμε
όσα θέλουμε να φτιάξουμε κάθε φορά.
Έχουμε σε ένα βαθουλό μπωλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που το
διατηρούμε στο ψυγείο. Δεν το
πετάμε. Αλευρώνουμε τα μπιφτεκάκια, όπως
είναι παγωμένα, και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Δεν τα γυρίζουμε συνέχεια, τα αφήνουμε, και
όταν πάρουν γύρω γύρω ένα χρυσαφί χρώμα, τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά,
για 2-3 λεπτά. Είναι έτοιμα.
Κόβουμε μια ώριμη ντομάτα στη μέση, και μετά αυτή τη μισή
την ακουμπάμε στο πιάτο, με την κομμένη πλευρά κάτω, να ακουμπάει. Τώρα την κόβουμε φετούλες με το κοφτερό
μαχαιράκι μας, κάθετα. Ίσιες, ίδιες. Το ίδιο και την άλλη. Την αλατίζουμε αρκετά.
Τηγανίζουμε λίγες πατατούλες. Τις έχουμε έτοιμες.
Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι, και το κόβουμε λεπτές φέτες. Το ξεπλένουμε με νεράκι, και του ρίχνουμε
λίγο ξύδι.
Κάνουμε την σάλτσα τζατζικιού, με στραγγιστό γιαούρτι, κόκκινο
πιπέρι, ξίδι, πάπρικα, λίγο λαδάκι, σκορδάκι λιωμένο στο ειδικό εργαλείο. Αν έχουμε χρόνο μπορούμε να προσθέσουμε και
αγγουράκι τριμμένο στον λεπτό τρίφτη και στυμμένο πολύ πολύ καλά.
Έχουμε βγάλει από την κατάψυξη τις πίτες, και ανάλογα πώς
τις θέλουμε, αλάδωτες ή λαδωμένες, βάζουμε ελάχιστο ή λίγο λάδι στο τηγάνι μας
και τις περνάμε, μέχρι να ψηθούν. Για
ένα λεπτό αν τις θέλουμε άσπρες και φουσκωτές, για λίγο παραπάνω αν τις θέλουμε
ξεροψημένες.
Παίρνουμε το αλουμινόχαρτο, και κόβουμε κομμάτια, όσα
είναι τα Σουβλάκια που θα κάνουμε. Όχι
πολύ μεγάλα, να τα τυλίγουν.
Κόβουμε τα μπιφτεκάκια στη μέση.
Έχουμε τα υλικά μας γύρω μας. Παίρνουμε ένα αλουμινόχαρτο, και τοποθετούμε
μία πίτα επάνω, να εξέχει λίγο επάνω από τη μια μεριά του αλουμινόχαρτου. Ξέρουμε πώς είναι τα Σουβλάκια. Βάζουμε πρώτα επάνω τα μπιφτεκάκια. Το ένα κομματάκι, και από κάτω το άλλο. Προσθέτουμε τις πατατούλες τις
τηγανητές. Την ντοματούλα. Το κρεμμυδάκι. Βάζουμε με ένα κουταλάκι αρκετή και από την
σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, και είμαστε
έτοιμοι.
Σφίγγουμε στο χέρι μας την πίτα να σφίξει, μαζί με το
αλουμινόχαρτο, και την σφίγγουμε από κάτω, τσαλακώνοντας το αλουμινόχαρτο. Πρέπει να στερεώθηκε τώρα.
Αν τυχόν είναι πολύ καυτά τα υλικά σας, και καίγεται το
χέρι σας, κρατείστε τα μέσα σε μια πετσέτα κουζίνας. Με προσοχή μη γλιστρήσουν.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου