Αγοράζουμε τα μύδια μας. Είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα.
Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό, και τα ξύνουμε απ' έξω, γιατί έχουν άμμο! Τα πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα ή σε ένα τηγάνι (ανάλογα με την ποσότητα των μυδιών μας) ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί ελαφρά, σε μισό ποτηράκι ελαιόλαδο. Να κιτρινίσει. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη μια κίτρινη, ή πράσινη πιπεριά, ή και κόκκινη Φλωρίνης και ανακατεύουμε μην κολλήσει! Τρίβουμε 2-3 ντομάτες στο μπλεντεράκι μας και τις προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τα μύδια. Κανονικά, τα μύδια πρέπει να ανοίξουν τώρα! Τα αφήνουμε 10 λεπτά με το ρολόι. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε, μάλλον είναι χαλασμένα! Καλύτερα να μην το ρισκάρουμε!
Ρίχνουμε 1/2 ποτηράκι ούζο, 200 γραμμ. τριμμένη φέτα, και σβήνουμε το μάτι.
Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν ορεκτικό, ή να συνοδεύσουμε Μακαρονάδα, Πατάτες τηγανητές, Πιλάφι, ότι θέλουμε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου